Frequentieregelaar voor ventilatoren

Home BlogFrequentieregelaarFrequentieregelaar voor ventilatoren
Frequentieregelaar voor ventilatoren

Frequentieregelaar voor ventilatoren

Comments off

Frequentieregelaar voor ventilatoren: een logische keuze

Bij ventilatortoepassingen varieert de luchtstroom op basis van bezetting, klimaat en/of productie-eisen. Om de luchtstroom zo efficiënt mogelijk te maken is het van belang de ventilatoren te regelen. Frequentieregelaars van Fluxcon bieden een effectieve flowregeling, verhoogd comfort en prestaties met een hoog energierendement.

Constante flow en druk door de frequentieregelaar voor ventilatoren

Met een frequentieregelaar bent u in staat op basis van de flow of druk, de ventilator harder of zachter te laten draaien. Door een PID regelaar in de frequentieregelaar wordt een stabiel regelgedrag gecreëerd en een stabiele druk en flow in het ventilatiesysteem.

Verbeterde prestaties

Door minder hard te draaien produceren de ventilatoren ook minder geluid. Verder zijn resonantieproblemen te voorkomen en te verhelpen door “verboden frequentiegebieden” in te stellen.

Energiebesparing door een frequentieregelaar voor ventilatoren

Met een frequentieregelaar bent u in staat een constantere druk en flow te leveren. Hierdoor wordt de gemiddelde druk en flow sterk verlaagd. De maximale flow en druk is immers alleen in bijzondere situaties nodig. Het verlagen van het ventilator toerental resulteert in een aanzienlijke energiebesparing. het verlagen van het toerental met 10% geeft een besparing van meer dan 25%.

IE3 richtlijn

Vanaf 1 januari 2015 is de IE3 richtlijn voor de efficiency van elektromotoren van kracht. Alle motoren vanaf 0,75kW tot en met 7,5kW moeten voldoen aan de IE2 efficiency en alle motoren boven de 7,5kW moeten voldoen aan de IE3 efficiency of aan de IE2 efficiency in combinatie met een frequentieregelaar.

Vermindering van de onderhoudskosten door frequentieregelaar voor ventilatoren

Doordat de druk en flow lager is hoeft de ventilator  minder hard te werken. Dit zorgt voor een lagere slijtage en daarmee ook onderhoudskosten en een langere levensduur.

Geschikte frequentieregelaars voor ventilatoren

De serie compacte frequentieregelaar beschikt over een ingebouwde PID regeling. Op basis van een analoog signaal van de druksensor kan de ventilator volautomatisch de gewenste druk en/of flow stabiel handhaven.