Frequentieregelaar Hijsen en heffen

Home BlogFrequentieregelaarFrequentieregelaar Hijsen en heffen
Frequentieregelaar Hijsen en heffen

Frequentieregelaar Hijsen en heffen

Comments off

frequentieregelaar Hijsen en heffen

Met een frequentieregelaar op uw hijs of hef applicatie bent u in staat met meer gemak en nauwkeurigheid te hijsen en te heffen. Bij het hijsen en heffen zijn een aantal eigenschappen van de frequentieregelaar erg belangrijk.

Controle over de motor met Vector Control

Voor een goede controle over de last is het belangrijk een Vector Control frequentieregelaar toe te passen. Hiermee verzekerd u zich van een optimale beheersing van de last. Met een Vector Control frequentieregelaar bent u in staat om bij een lage frequentie al 150% koppel te leveren. Dit is nodig omdat direct de zwaartekracht, de statische weerstand en de massatraagheid moet worden overwonnen.

Generatorisch bedrijf

Bij het dalen wordt potentiële energie (zwaartekracht) omgezet in kinetische energie (snelheid). De aansturing van de elektromotor moet dan zodanig zijn dat de last ondanks de negatieve slip toch nog de correcte snelheid blijft behouden. Door de negatieve slip zal de motor als generator functioneren en dus stroom opwekken. De frequentieregelaar kan deze hoeveelheid energie kwijt aan een remweerstand of via de DC-bus aan een andere regelaar die wellicht energie nodig heeft.

Rembesturing

Bij het lossen van de rem is het belangrijk dat de motor de last gelijk goed overneemt. Binnen de Fluxcon range kan de motor worden “voorgemagnetiseerd” in combinatie met een goede timing voor het lossen van de rem worden er een soepele en zekere starts en stops gemaakt.

Geschikte frequentieregelaars hijsen en heffen

De fluxcon 100 serie beschikt standaard over Vector Control technologie. Hiermee is een uitstekende beheersing van de last gegarandeerd vanaf 0,5Hz. Verder beschikt de Fluxcon 100 serie over mogelijkheden om te voormagentiseren en ook met DC-spanning de motor vast te houden op een plaats. De frequentieregelaars tot en met 15kW zijn standaard uitgevoerd met een remchopper die tot 50% van de nominale stroom kan remmen. Optioneel zijn er remunits verkrijgbaar, waarmee tot 150% van de nominale stroom kan worden geremd.