Frequentieregelaar voor lier

Home BlogFrequentieregelaarFrequentieregelaar voor lier
Frequentieregelaar voor lier

Frequentieregelaar voor lier

Comments off

Frequentieregelaar voor Lier

Lieren komen voor in een groot aantal verschillende uitvoeringen en maten. De meest voorkomende toepassingen voor een lier zijn: hijsen, trekken, gecontroleerd afrollen, constante spanning op de kabel houden en het positioneren van de last.

Frequentieregelaar voor lier

Iedere toepassing heeft weer zijn eigen eisen aan de aandrijflijn, zo ook voor de frequentieregelaar. Kenmerkend voor een lier is dat er altijd een goede controle over de last moet zijn, ook bij lage toerentallen. Een frequentieregelaar met Vector Control regeling is dus essentieel.

Vector Control zonder encoder terugkoppeling

Bij het uitvoeren van relatief simpele taken zoals het in meerdere snelheden hijsen of trekken van de last is een Vector Control regeling ruim voldoende om te komen tot een prima functionerende aandrijflijn die ook nog eens eenvoudig van opzet is.

Vector Control met encoder terugkoppeling

Voor de meer geavanceerde liertoepassingen is het nodig de frequentieregelaar exacte informatie te geven over het gedrag van de motor. Hiermee zijn ook geavanceerde applicaties mogelijk zoals een constante spanning op kabel of 4-kwadrantenbedrijf waarbij ook een goede beheersing van de last bij 0Hz (stilstand) geen probleem is.

Fluxcon applicatiekennis

Op gebied van lieren heeft Fluxcon veel ervaring. Applicaties zoals heave compensation, constant tensioning of het positioneren van de last in bijvoorbeeld theaters zijn bekende applicaties. Ook is er kennis aanwezig over liftinstallaties voor mensen en/of goederen.