Frequentieregelaar op transportband

Home BlogFrequentieregelaarFrequentieregelaar op transportband
Frequentieregelaar op transportband

Frequentieregelaar op transportband

Comments off

Frequentieregelaar op transportband: voor een optimale afstemming op het proces

Transportbanden brengen uw product van A naar B. Met een frequentieregelaar op de transportband kunt u de snelheid variëren en daarmee ook de capaciteit en snelheid afstemmen op de behoefte van uw proces.

Energiebesparing met de frequentieregelaar op transportband

Een (half) lege transportband verbruikt afhankelijk van het type en de staat 20-60% van de energie ten opzichte van een volle transportband. Met een frequentieregelaar op de transportband kan de snelheid worden geoptimaliseerd, zodat deze zo min mogelijk energie verbruikt en goed presteert.

IE3 richtlijn

Vanaf 1 januari 2015 is de IE3 richtlijn voor de efficiency van elektromotoren van kracht. Alle motoren vanaf 0,75kW tot en met 7,5kW moeten voldoen aan de IE2 efficiency en alle motoren boven de 7,5kW moeten voldoen aan de IE3 efficiency of aan de IE2 efficiency in combinatie met een frequentieregelaar.

Bufferbaan met een frequentieregelaar op transportband

In bepaalde gevallen is het handig dat een product wordt gebufferd. Hiervoor kunt u een buffer (opslag) toepassen. U kunt ook kiezen voor een (goed ingeregelde) frequentieregelaar op de transportband. Door bij een lage capaciteit de transportband steeds langzaam te laten draaien kan er een aanzienlijke hoeveelheid product worden gebufferd op de transportband.

Integratie andere processen

Binnen de Fluxcon frequentieregelaar range zijn er mogelijkheden om meerdere frequentieregelaars op elkaar af te stemmen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een primair proces te regelen en afhankelijk van de frequentie ook de transportband harder of zachter te laten lopen op basis van een pulssignaal.

Fluxcon frequentieregelaar oplossingen

De technisch specialisten van Fluxcon brengen samen met u de processen in kaart om vervolgens de mogelijkheden tot procesoptimalisatie en energiebesparing te benutten. Met het productengamma van Fluxcon heeft u altijd een optimale oplossing in handen.

Fluxcon is een hightech onderneming met meerdere vestigingen in Nederland. Fluxcon biedt een reeks van energiebesparende en besturingsproducten op gebied van frequentieregelaars, softstarters en schakelkasten. Fluxcon producten zijn goedgekeurd door diverse internationale organisaties en de producten worden verkocht in meer dan 100 landen. Fluxcon frequentieregelaars onderscheiden zich door geavanceerde mogelijkheden, gebruiksgemak en een goede technische ondersteuning door ervaren aandrijfspecialisten.