frequentieregelaar op pomp

Home BlogFrequentieregelaarfrequentieregelaar op pomp
Frequentieregelaar op pomp

frequentieregelaar op pomp

Comments off

Frequentieregelaar op pomp: een logische keuze

Een pomp wordt onder andere geselecteerd op een minimaal debiet bij een bepaalde opvoerhoogte. In de klassieke situatie wordt de capaciteit van de pomp o.a. geregeld door met een klep. Met een frequentieregelaar op de pomp is dit niet nodig, de frequentieregelaar op de pomp regelt het debiet.

Energiebesparing door een frequentieregelaar op pomp

Met een frequentieregelaar op pomp kan het debiet eenvoudig worden veranderd door de frequentie te variëren. afhankelijk van de situatie kan dit 20-40% aan energie besparen. Veel pompen kennen een lange bedrijfstijd en vermogen maal tijd is energie (kWh) en betekent dus een interessante kostenbesparing. Fluxcon heeft ook frequentieregelaars in haar leveringsprogramma die geschikt zijn voor permanent magneet synchroonmotoren. Dit zijn elektromotoren die ruim boven de huidige energie efficiency eisen presteren.

IE3 richtlijn

Vanaf 1 januari 2015 is de IE3 richtlijn voor de efficiency van elektromotoren van kracht. Alle motoren vanaf 0,75kW tot en met 7,5kW moeten voldoen aan de IE2 efficiency en alle motoren boven de 7,5kW moeten voldoen aan de IE3 efficiency of aan de IE2 efficiency in combinatie met een frequentieregelaar.

Verminderde slijtage door een frequentieregelaar op pomp

Onderhoudsintervallen worden verlengd door verlaagde snelheid. Door het ontbreken van smoorkleppen om het debiet te knijpen draait de pomp makkelijker. Hierdoor staan er minder krachten op de lagers en een lagere druk op de afdichtingen. Dit resulteert is minder slijtage en langere levensduur van de slijtdelen. Door de softstart functie behoren drukpieken (waterslag) tot het verleden en wordt schade aan het systeem voorkomen.

Verbeterde prestaties door een frequentieregelaar op pomp

Met de frequentieregelaar wordt stroompieken voorkomen. Ook blijft de cosinus phie in uw stroomnet hoog.

Verder biedt de PID functionaliteit in de Fluxcon 100 serie de mogelijkheid om een constante druk of flow te realiseren. Hierdoor kan er dus een variabel in te stellen debiet worden gecreëerd al naar gelang de behoefte van het proces of systeem. Hiermee worden de prestaties van uw pomp perfect afgestemd op de vraag met een minimaal energieverbruik.

Fluxcon frequentieregelaar oplossingen

De technisch specialisten van Fluxcon brengen samen met u de processen in kaart om vervolgens de mogelijkheden tot procesoptimalisatie en energiebesparing te benutten. Met het productengamma van Fluxcon heeft u altijd een optimale oplossing in handen.

Fluxcon is een hightech onderneming met meerdere vestigingen in Nederland. Fluxcon biedt een reeks van energiebesparende en besturingsproducten op gebied van frequentieregelaars, softstarters en schakelkasten. Fluxcon producten zijn goedgekeurd door diverse internationale organisaties en de producten worden verkocht in meer dan 100 landen. Fluxcon frequentieregelaars onderscheiden zich door geavanceerde mogelijkheden, gebruiksgemak en een goede technische ondersteuning door ervaren aandrijfspecialisten.